Tradicionalno svakog ljeta, Tenis klub “Dr Mladen Stojanović” organizuje besplatnu školu tenisa za djecu od pet do osam godina. Na grupnim treninzima, namijenjenim za početnike, za sada je oko 20 dječaka i djevojčica. Svako ko želi da im se pridruži, dobrodošao je. 

Sastaju se dva puta sedmično. Uz pomoć trenera, kroz druženje i igru, uče o osnovnim vještinama ovog sporta. Za sada im dobro ide. 

– Moja mama i moj brat vole tenis, pa sam ga i ja zavolio. Fino mi je ovdje i imam puno drugara – rekao je Ivan Bucalo (6).

– Kada sam prvi put došla na trening, odmah sam znala da će mi se tenis svidjeti. Naučila sam bekend, horhend… Mnogo vježbamo, a moj omiljeni teniser je Novak Đoković – dodala je Mila Ilić (7). 

– Sviđa mi se tenis. Zabavno je, mogu da udaram loptice i da vježbam… Naučio sam da se reket drži na kraju ručke i da moraš da gledaš u lopticu, kada udaraš – rekao je Kozma Grbović (7). 

Dobrobiti tenisa su višestruke, pojašnjava trener Nina Vokić i idealan je izbor za prvi sport za svako dijete.  

– Dijete kada se bavi bilo kakvom aktivnošću je za svaku pohvalu, ali i preporuka za svakog roditelja. Mislim da je pogrešno mišljenje o tenisu kao skupom sportu, jer kao što vidite u našem klubu imamo besplatnu školu tenisa. Ako roditelji žele da njihovi mališani nastave sa treninzima, to je i našem gradu itekako pristupačno, kao i za bilo koji drugi sport. Zato, dragi roditelji nađite malo slobodnog vremena, uhvatite svoje mališane za ruke, ponesite sa sobom dobru volju i raspoloženje i dođite da se družimo i nešto naučimo o tenisu – rekla je ona. 

U ovom klubu svi treninzi se održavaju uz poštovanje svih preporučenih mjera zaštite u cilju sprečavanja širenja virusa korona. 

M.Šodić