Na terenima Tenis klub ” Dr Mladen Stojanović” u Prijedor održan 4. Bijeli turnir “Prijedor OPEN 2019”.

Ovu jedinstvenu sportsku manifestaciju u slavu bijelog sport koja se ove godine održava povodom 105 godina igranja tenisa u gradu na Sani otvorio je gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković.

On je istakao da se sa ovim turnirom u bijelom osvježavaju lijepa sjećanja na davna vremena kada se u Prijedoru počinjao igrati tenis.
” U našem gradu su se danas okupili teniseri iz cijele regije i svi oni ljubitelji sporta u bijelom i nadam se da će svi gosti biti zadovoljni našim gostoprimstvom i kvalitetom tenisa koji ćemo danas moći da gledamo na ovim terenima”, kazao je Đaković.

Direktor TK” Dr Mladen Stojanović” Vojo Pavičić je istakao da je specifičnost turnira da se održava u bijeloj opremi i sa drvenim reketima, kako se nekada igrao tenis.
“Ovaj turnir predstavlja krunu i ujedno završetak ove takmičarske sezone, u godini kada obilježavamo 105 godina postojanja kluba i kada smo ponovo vratili fjučers turnir u Prijedor, a tokom cijele godine radili smo pod sloganom -I više od tenisa”,istakao je Pavičić.
On je dodao da ovaj turnir treba da pošalje poruku kakvu sport uopšte šalje, a to je prije svega, tolerancija, međusobno poštovanje uz kulturu komunikacije i uz stvaranje novih prijateljskih i poslovnih veza.

Vrhovni sudija turnira Nenad Jandrić je istakao da je turnir i revijalnog, a i takmičarskog karaktera.
” Očekujemo da publika vidi kvalitetan tenis, ali i lijepo druženje prijatelja kluba
iz Slovenije, Hrvatske i Srbije te BiH”, rekao je Jandrić.
On je potvrdio da će na turniru nastupiti sedamdesetak takmičara u muškoj i ženskoj kategoriji svih generacija, a da će se pored pehara najboljima dodijeljivati i nagrade za najbolje obučene tenisere i teniserke u bijelom.
Pokrovitelj turnira je grad Prijedor, a turnir podržava i veći broj sponzora.