Telefon: 052 232 692

Email: tkmspd@gmail.com

Adresa: Srpskih velikana bb

TENISKI KLUB DR MLADEN STOJANOVIĆ PRIJEDOR

 Učešće na turnirima i rezultati:

Učestvovali smo na turnirima iz takmičarskog kalendara Tenis Saveza RS, BiH, ITF i Tenis Evrope.

 

              Rezultati koje je ostvario Teniski klub u 2017. godini
Za prvo mjesto osvojena su                            18 pehara
Za drugo mjesto osvojena su                          10 pehara
Za treće mjesto osvojena su                          11 pehara
Ukupno osvojeno je                          39 pehara

 

 1. Pojedinačni rezultati:

Pojedinačni rezultati u kategoriji juniora/ki do 10 godina:

StefanBajić;

Na turniru “Lanako kup” iz kalendara TS BiH održanom Banja Luci, na teniskim terenima TK “Mladost”  Stefan Bajić osvojio je I mjesto.

Pojedinačni rezultati u kategoriji juniora/ki do 12 godina: 

–  Na turnirima iz kalendara TS BiH, održanom u Prijedoru u za juniorke do 12 godina u organizaciji TK „Dr Mladen Stojanović“ Matea Jandrić i Teodora Kovačević osvojile su III mjesto.

–  Na turnirima iz kalendara TS BiH, održanom u Prijedoru u za juniorkre/ke do 14 godina u organizaciji TK „Dr Mladen Stojanović“ Marija Kovačević i Luka Bucalo osvojili su III mjesto.

Stefan Puhalić;

–  Na turnirima iz kalendara TS BiH, održanom u Prijedoru u za juniore do 12 godina u organizaciji TK „Dr Mladen Stojanović“ osvojio je III mjesto.

– Na turniru iz kalendara Tenis Evrope „OP PRIJEDOR“ za juniore do 12 godina održanom u Prijedoru osvojio je III mjesto u utješnom turniru.

–  Na turnirima iz kalendara TS BiH, održanom u Prijedoru u za juniore do 14 godina u organizaciji TK „Dr Mladen Stojanović“ osvojio je III mjesto.

Na sportskoj manifestaciji “Izbor sportiste Grada Prijedor za 2017 godinu“ koja je održana 22.12.2017. u Prijedorskom pozorištu, ušao je među deset najperspektivnijih mladih sportista.

Pojedinačni rezultati u kategoriji juniora/ki do 14 godina:

–  Na turnirima iz kalendara TS BiH, održanom u Prijedoru u za juniorke do 14 godina u organizaciji TK „Dr Mladen Stojanović“ Nina Pilipović osvojila je II mjesto a Anita Kovačević III mjesto.

Viktor Dakić;

–  Na turnirima iz kalendara TS BiH, održanom u Prijedoru u za juniore do 14 godina u organizaciji TK „Dr Mladen Stojanović“ osvojio je II mjesto.

–  Na turnirima „Memorijal Draška Ercega“ iz kalendara TS BiH, održanom u Banja Luci za juniore do 14 godina u organizaciji TK „Mladost“ osvojio je III mjesto.

Tarik Redžić;

Tarik je najbolji teniser u BiH, koji je 2017. godinu završio na prvom mjestu rang liste TSBiH i TSRS za juniore do 14 godina.

–  Na zimskom prvenstvu Republike Srpske iz kalendara TS BiH, održanom u Banja Luci za juniore do 14 godina u organizaciji TK „Banja Luka“ osvojio je I mjesto.

–  Na turnirima „OP BORAC“ iz kalendara TS BiH, održanom u Banja Luci za juniore do 14 godina u organizaciji TK „Borac“ osvojio je I mjesto.

–  Na turnirima „Memorijal Draška Ercega“ iz kalendara TS BiH, održanom u Banja Luci za juniore do 14 godina u organizaciji TK „Mladost“ osvojio je I mjesto.

–  Na prvenstvu BiH, održanom u Sarajevu za juniore do 14 godina u osvojio je I mjesto.

–  Na prvenstvu Republike Srpske iz kalendara TS BiH, održanom u Banja Luci za juniore do 14 godina u organizaciji TK „Banja Luka“ osvojio je I mjesto.

–  Na turnirima iz kalendara TS BiH, održanom u Prijedoru u za juniore do 14 godina u organizaciji TK „Dr Mladen Stojanović“ osvojio je I mjesto.

Član je juniorske reprezentacije BiH do 14 godina, koja je prošle godine učestvovala na prvenstvu Evrope „Evropean Summer Cups“, koji je održan u Rajanu (Francuska).

Na sportskoj manifestaciji “Izbor sportiste Grada Prijedor za 2017 godinu “ koja je održana 22.12.2017. u Prijedorskom pozorištu, zauzeo je treće mjesto u konkurenciji deset najboljih sportista.

 

Pojedinačni rezultati u kategoriji veterana:

 

Nenad Jandrić

– Na ITF SENIORS turnirima iz kalendara Internacionalne teniske federacije II kategorije, u konkurenciji veteran +45, održanom u Beogradu, na turniru III kategorije održanom u Rogaškoj Slatini i Pančevu, osvojio je I mjesto, takođe i u Prijedoru je na turniru IV kategorije osvojio I mjesto, dok je na turniru II kategorije održanom u Opatiji osvojio II mjesto.

Na ITF Seniors turniru iz kalendara Internacionalne teniske federacije “PRIJEDOR OPEN”;

–   Dario Kesar u kategoriji +40, osvojio je II mjesto .

 • u kategoriji +55 godina (Round Robin), pobjedio je Dragoslav Balaban (BiH),
 • u kategoriji dublova MD +35 godina Nenad Jandrić (BiH)-Balazs Nyitrai (HUN) pobjedili su bosanskohercegovački par Nenada Babića i Leonarda Samardžiju
 • u kategoriji žena +35 godina (Round Robin), drugo mjesto zauzela naša teniserka Suzana Dakić.
 1. Organizacija sportskih manifestacija:
 2. a) U Prijedoru na teniskim terenima TK “Dr Mladen Stojanović”  održan IX ITF SENIORS turnir za veterane, od 23-26.06. 2015. godine, na kojem su nastupili teniseri i teniserke TK “Dr Mladen Stojanović”: Rajko Balaban, Dragan Radetić, Nebojša Radetić, Leonard Samardžija, Mišo Milinić, Mladen Jelača, Zoran Grubor, Nenad Babić, Radovan Milojica, Goran Bjelica, Dragoslav Balaban, Doni Blagojević, Igor Medić, Nemad Jandrić, Igor Motl, Vesna Pavić, Venera Jandrić, i Snježana Cvijić.

 

U vrijeme turnira u Prijedoru je boravilo 46 tenisera i teniserki iz: Slovačke, Njemačke, Srbije, Austrije, Hrvatske i BIH.

b) U Prijedoru na teniskim terenima TK “Dr Mladen Stojanović”  XII turnir iz kalendara Tenis Evrope “PRIJEDOR OPEN” za junior/ke do 12 godina , od 12-19.06. 2017. godine. Turnir je organizovan u singlu, igri parova i utješni turnir, na kojem su nastupili i prijedorski teniseri, ato su: Marija Kovačević, Teodora Kovačević, Stefan Bajić i Stefan Puhalić. Ovogodisnji turnir bio je jedan od najjačih, jer je okupio najperspektivnije tenisere/ke iz Evrope.

U vrijeme turnira u Prijedoru boravilo je oko 120 tenisera, trenera i sportskih radnika iz: Rusije, Njemačke, Hrvatske, Japana Francuske,Makedonije, Srbije, Slovenije, Austrije i Bosne i Hercegovine.

 

Na teniskim terenima Teniskog kluba “Dr MladenStojanović” u sklopu proslave jubileja “85 GODINA TENISKOG KLUBA”, održan je 16.09.2013. godine međunarodni revijalni turnir pod nazivom “II BIJELI TURNIR”. Na turniru učestvovalo je 67 tenisera i teniserki iz Novog Mesta, Gorice, Beograda, Banja Luke, Gruda i dr. Lijepa slika o gradu sporta, otišla je u svijet.

Revijalni turnir se igrao po propozicijama kako je to bilo prije 100 godina: u parovima, bijeloj odjeći i drvenim reketima. Prilikom otvora turnira prvi put je intonirana himna TK “Dr MladenStojanović” čiji je autor Goran Vuleta.

 

Nakon turnira u klupskim prostorijama, upriličeno je druženje, podjela nagrada i posebnih priznanja najboljima. U ženskoj konkurenciji, trijumfovale su prijedorčanka Venera Jandrić i beograđanka Nevena Simić. U muškoj konkurenciji, prvo mjesto osvojili su Rafael Mikulić iz Gruda i Simon Grabišov iz Novog Mesta. Jevrosima Inđić iz Prijedora i Marko Novović iz Beograda dobili su nagradu kao najbolje obučeni teniserka i teniser.

 

 1. Oraganizacija turnira iz Teniskog kalendara TS BiH i TS RS:
 • Organizovan je turnir za juniore/ke do 12 godina
 • Organizovan je turnir za juniore/ke do 14 godina
 • Organizovan je II Bijeli turnir
 • Organizovana su klupska prvenstva u svim kategorijama

 

Kao i prethodnih godina Tenis klub je organizovao besplatnu tenis školu kroz koju je prošlo 36 polaznika.

Na kraju godine organizovani su klupski turniri u svim kategorijama na kojima su zavidne rezultate i talenat pokazali najmlađi teniseri i teniserke.

6. Posebno treba istaći maksimalno zalaganje Upravnog odbora u sastavu: predsjednica Lejla Rešić, članovi: Mladen Jelača, Zorana Stanisavljevića, Goran Nović i Nenad Jandrić na obezbijeđivanju uslova za rad kluba. Zahvaljujući njihovim radom i zalaganjem, stvoreni su bolji uslovi za rad Teniskog kluba.

 

Ove godine treba usmjeriti pažnja na sledeće ciljeve:

 

–     jačanje, razvijanje i unapređenje teniskog sporta

 • razvijanje zdravstvenih i psiholoških sposobnosti tenisera
 • razvijanje drugarskih odnosa tenisera
 • razvijanje kolektivne odgovornosti, takmičarskog duha i lika sportiste
 • omasovljenje članova kluba
 • poboljšati rad na taktici i kondiciji
 • poboljšanje treninga
 • održavanje turnira tokom cijele godine u svim kategorijama

 

Predsjednik STK

Nebojša Radetić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TK DR MLADEN STOJANOVIĆ

Kontakt osoba: Radovan Milojica Mobilni: 065 580 151
 • Srpskih velikana bb, 79 000 Prijedor
 • 052 232 692
 • 052 232 692
 • tkmspd@gmail.com