U Prijedoru na teniskim terenima TK “Dr Mladen Stojanović”  održan   turnir iz kalendara Tenis Evrope „PRIJEDOR OPEN“ 12&U 2019  za junior/ke do 12 godina , od 17-22.06. 2019. godine.  Turnir je organizovan u singlu, igri parova i utješni turnir, na kojem je nastupila i prijedorska teniserka  Elena Torbica. Ovogodišnji turnir bio je jedan od najjačih, jer je okupio najperspektivnije  tenisere/ke iz Evrope.  Najuspješniji u dublu bio je  njemački  par   Lieven MIETUSCHCarl RADTKE,   koji  sa 2/1 u setovima (4-6, 6-3 i 11-9), pobjedio francuski  par Timothee LUSTIGGregory VREL NAGEL, a kod juniorki najuspiješniji bio je  češko-njemački par Nela LINHARTOVAJulia STUSEK, koji je  sa 2/0  u setovima (6/4; 6/0) pobjedio slovenački  par Julija BOGATINEva CIKAJLO.  Turnir  „PRIJEDOR OPEN“   u konkureciji juniora osvojio je francuski teniser Gregory VREL NAGEL,  pobjedivši slovenačkog tenisera  Marka RETELJA,    rezulzatom 2/0 u setovima (6/4 i 6-1), a u konkurenciji juniorki turnir jr osvojila  njemačka teniserka Nastasija NESTEROVIC, pobjedivši slovenačku teniserku  Evu CIKAJLO ,    rezultatom 2/0 u setovima (6-4 i 6-0). Utjršni turnir u konkurenciji juniora osvojio je rumunski teniser Adrian Matei NEDELCU, a u konkurenciji juniorki osvojila ruska teniserka Aleksandra IANKOVSKAIA.

Pokrovitelji ovogodisnjeg turnira bio je Grad Prijedor, a medijski pokrovitel  Kozarski vjesnik.  Sponzori turnira:  MTEL a.d. Banja Luka, Tropik,  ArcelorMittal, Prijedorčanka a.d. i Zavod za izgradnju grada Prijedor.

U vrijeme turnira u Prijedoru je boravili  su teniseri, treneri i sportskih radnika iz: Rusije, Njemačke, Hrvatske,  Francuske, Makedonije, Srbije,  Slovenije, Austrije, Crne Gore, Turske, Izraela, Engleske, Bugarske, SAD, Mađarske  i Bosne i Hercegovine.

Foto pregled: